Jaktapportering - grundfärdigheter

Jaktapportering - utveckling av grundträningen

7 - 9 maj Svartsö

(internat)

Instruktör Angela LundVi kommer att fokusera på grunderna och också utveckla fotgående, närsök-, stop- och inkallningssignal, markering- och dirigeringsarbete samt inte minst handling, d v s hur vi för våra hundar.

 

För att kunns tillgodogöra Dig kursen på bästa sätt bör Ni ha kommit en liten bit i träningen. Vi fokuserar på att utveckla grundträningen.


Kursen pågår från fredag eftermiddag (info om båtens avgång från fastlandet kommer senare) då vi startar med träning direkt och går igenom helgens upplägg vid en After-Hunt. Under lördag tränar vi mellan kl. 9.00 - 16.00 och söndag kl. 9.00 - ca 15.00 (för att kunna anpassa tid till avgång av båt på eftermiddagen) .På lördag kväll samlas vi för ett god middag som vår lokala catering Örätt levererar.

Boendet kommer att vara på Svartsö Skärgårdshotell och vandrarhem, rum är reserverade för kursmedlemmarna.  (Se priser i högermarginalen)


Vi tänker att upplevelsen av en sådan här helg i härlig skärgårdsmiljö, med god mat och dryck, bli så mycket större.

 

 


Om Svartsö

Svartsö är en ö i Stockholms skärgård, belägen mellan Möja och Ljusterö och en av de större öarna i den delen av skärgården. Svartsö tillhör Värmdö kommun och ligger cirka 2 distansminuter ost om södra Ljusterö, strax söder om Ingmarsö. Ön är 8 km lång och 1,5 km bred.

Svartsö har mycket skiftande natur. Här finns både stora skogar och öppna hagar och ängar. Det finns inget jordbruk på ön men landskapet hålls öppet med frivilliga krafter och inlånade får och kor. Skogen på ön är ganska typisk för öarna i denna del av skärgården. Här finns både gammal granskog och yngre blandsko.Ön har fem små insjöar varav den största, Storträsket, dessutom har en ö. Ön som heter Boholmen har en egen historia. Det var hit som befolkningen på Svartsö flydde under rysshärjningarna 1719. Här grävde de ner sina ägodelar för att gömma dem för ryssarna. Enligt sägnen kommer en förbannelse att drabba den som försöker leta efter de gömda ägodelarna.

På ön är entreprenörskapet stort och det finns många olika verksamheter på ön

Vi vill ha Din anmälan senast den 25 april!

 

Max 6 ekipage

  

Anmälan görs här på hemsidan, under Anmälan.

 

Kursavgift: 2350 kr

(inkl. instruktör, middag lördagkväll och fika under dagarn)

 

Observatör: 1000 kr

(inkl. instruktör, middaglördag kväll och fika under dagarna)

 

Paketpris boende:

- 2 nätter i enkelrum med eget

badrum 1600 kr alternativt 


- 2 nätter i enkelrum med dusch i samlingshuset 1400 kr 


I båda alternativen ingår:

2 frukostbuffeér

2 lunchpaket som packas från frukosten

Sängkläder inkl.handduk

Gästen bäddar och bäddar ur sängen själv samt städar.

 

(Om man delar rum får man ytterligare rabatt per person)Städning kan beställas extra.


Medlemmar i STF (Svenska Turistföreningen) får 50:- rabatt/natt/person