Jaktapportering 9 - 10 november

Jaktapportering 9 - 10 november Svartsö

(internat)

Instruktör Angela Lund

Ta en tur till skärgården och få träna i fantastisk miljö. Vi ses för ett träningspass lördag eftermiddag som avrundas av en härlig middag från öns catering. På söndag förmiddag tränar vi ett pass och avrunderar efter lunch för hemfärd.


Kursen vänder sig till Dig som är på väg att starta ökl  B-prov (och WT)


Vi kommer arbeta med markeringar, dirigeringar, skott, fotgående i kombination med Walk-Up och där övningarna individualiseras efter ekipagens förkunskaper.

 

För att kunns tillgodogöra Dig kursen på bästa sätt bör Ni ha ett fotgående som är relativt stadigt. Din hund skall apportera med glädje, ha inkallningsignalen befäst, påbörjat dirigeringar/linjetag och att hunden kan jobba nära andra hundar.


Kursens upplägg - Båt från Boda brygga kl. 9.15 till Skälvik (Svartsö)

kl.10.00. Vi samlas för en gemansam fika och genomgång ca kl. 10.45. träningsstart kl. 11.30. - 15.00. Lördag kväll samlas vi för ett god

3-rättersmiddag som vår lokala catering Örätt levererar.

Söndag ses vi för träning kl. 9.30 - 12.30. Utcheckning kl. 13 - 13.30. Återresa från Skälviksbrygga - Boda kl. 14.15


Boendet kommer att vara på Svartsö Skärgårdshotell och vandrarhem, rum är reserverade för kursmedlemmarna. (Se priser i högermarginalen)


Vi tänker att träningsupplevelsen en sådan här helg bli så mycket större med god mat och dryck.

 

 


Om Svartsö

Svartsö är en ö i Stockholms skärgård, belägen mellan Möja och Ljusterö och en av de större öarna i den delen av skärgården. Svartsö tillhör Värmdö kommun och ligger cirka 2 distansminuter ost om södra Ljusterö, strax söder om Ingmarsö. Ön är 8 km lång och 1,5 km bred.

Svartsö har mycket skiftande natur. Här finns både stora skogar och öppna hagar och ängar. Det finns inget jordbruk på ön men landskapet hålls öppet med frivilliga krafter och inlånade får och kor. Skogen på ön är ganska typisk för öarna i denna del av skärgården. Här finns både gammal granskog och yngre blandsko.Ön har fem små insjöar varav den största, Storträsket, dessutom har en ö. Ön som heter Boholmen har en egen historia. Det var hit som befolkningen på Svartsö flydde under rysshärjningarna 1719. Här grävde de ner sina ägodelar för att gömma dem för ryssarna. Enligt sägnen kommer en förbannelse att drabba den som försöker leta efter de gömda ägodelarna.

På ön är entreprenörskapet stort och det finns många olika verksamheter på ön

Anmäl till här på hemsidan, under  Anmälan.


Vi vill ha Din anmälan senast den 27 oktober

 

Max 6 ekipageKursavgift: 1500 kr

(inkl. instruktör,  fika under dagarna samt 3-rättersmiddag lördagkväll)

Observatör: 900 kr

(inkl. instruktör, middaglördag kväll och fika under dagarna)


 

Boende ett dygn: 855:-

Del i dubbelrum utan dusch,

ink.lakan och handduk

Frukost

Lunchpaket

 

Boende ett dygn: 1005:-

Del i dubbelrum med dusch,

ink.lakan och handduk

Frukost

Lunchpaket