Jaktapportering - Internat

Jaktapportering internat Svartsö

våren 2022

Instruktör Angela Lund

Skärgårdsinternaten hålls i härlig skärgårdmiljö med fina marker. Boende på öns hotell och den gemensamma middagen levereras av öns catering.


Kursen startar i samband med att kursdeltagarna anländer till ön, då går vi direkt ut i träningsmarkerna. Efter den första inledande tränigen så samlas vi för en After Hunt och informerar om helgens upplägg. Under lördag tränar vi mellan kl. 9.00 - 16.00 och söndag kl. 9.00 - ca 15.00 (för att kunna anpassa tid till avgång av båt på eftermiddagen) .På lördag kväll samlas vi för ett god middag som vår lokala catering Örätt levererar.

Boendet sker på Svartsö Skärgårdshotell och vandrarhem, rum är reserverade för kursmedlemmarna.  (Se priser i högermarginalen)


Vi tänker att upplevelsen av en sådan här helg i härlig skärgårdsmiljö, med god mat och dryck, blir så mycket större.Internat 25-27 mars Markarbete (några platser kvar)

Markering och dirigeringsarbete. Vi länkar ihop de olika färdigheterna som retrievern skall behärska. Vi tränar de olika delarna i olika upplägg och senario.

Den här kursen vänder sig till Dig som har kommit en liten bit i din träning. Din hund kommer på pipan och lämnar av hos dig.

Anmäl här, sista anmälningsdag 11 mars


Internat 22-24 april Grundfärdigheter (kursen är full)

Fokurs ligger på att utveckla de olika grunderna av de färdigheter som retrievern skall behärska. Även om Du har kommit en bit på väg så kan man behöva fokusera på detaljerna och träna och utveckal grundfärdigheterna.

Anmäl här, sista anmälningsdag 8 april

 


Internat 3-5 juni Vatten- och landarbete (Inställt)

Vi kommer träna både på land och vatten, markering och dirigeringsarbete. Ett bra tillfälle att få träna fotgående, stadga och lyhördhet för signaler på både land och i vattnet.

Kursen vänder sig till Dig som har tränat grunder och kommet en liten bit på väg.

Anmäl här, sista anmälningsdag  20 maj

Om Svartsö

Svartsö är en ö i Stockholms skärgård, belägen mellan Möja och Ljusterö och en av de större öarna i den delen av skärgården. Svartsö tillhör Värmdö kommun och ligger cirka 2 distansminuter ost om södra Ljusterö, strax söder om Ingmarsö. Ön är 8 km lång och 1,5 km bred.

Svartsö har mycket skiftande natur. Här finns både stora skogar och öppna hagar och ängar. Det finns inget jordbruk på ön men landskapet hålls öppet med frivilliga krafter och inlånade får och kor. Skogen på ön är ganska typisk för öarna i denna del av skärgården. Här finns både gammal granskog och yngre blandsko.Ön har fem små insjöar varav den största, Storträsket, dessutom har en ö. Ön som heter Boholmen har en egen historia. Det var hit som befolkningen på Svartsö flydde under rysshärjningarna 1719. Här grävde de ner sina ägodelar för att gömma dem för ryssarna. Enligt sägnen kommer en förbannelse att drabba den som försöker leta efter de gömda ägodelarna.

På ön är entreprenörskapet stort och det finns många olika verksamheter på ön


 

Max 6 ekipage/kurs

  

Kursavgift: 2750kr

(inkl. instruktör, middag lördagkväll och fika under dagarn)

 

Observatör: 1000 kr

(inkl. instruktör, middaglördag kväll och fika under dagarna)

 

Paketpris boende:

- 2 nätter i enkelrum med eget

badrum 1600 kr alternativt 


- 2 nätter i enkelrum med dusch i samlingshuset 1400 kr 


I båda alternativen ingår:

2 frukostbuffeér

2 lunchpaket som packas från frukosten

Sängkläder inkl.handduk

Gästen bäddar och bäddar ur sängen själv samt städar.

 

(Om man delar rum får man ytterligare rabatt per person)Städning kan beställas extra.


Medlemmar i STF (Svenska Turistföreningen) får 50:- rabatt/natt/person