Prova på - WT/B-prov Peter Flinck

Prova-på-kurs Working Test och B-prov...

...ett tillfälle att få en fördjupad kunskap både praktiskt och teoretiskt...


Svartsö 10 - 12 maj 2019

Här har man möjlighet att få klarhet i syftet med proven, gällande regelverk samt vad det är som domaren bedömmer och poängsätter...


Du kommer av Peter Flinck och Angela Lund  får guidning, teoretiskt och praktiskt, kring regelverk och praktiskt utförande av Working test och B-prov. Du har möjlighet att prova, ställa frågor och kunna få klargöranden.

Ett kvällspass med teori kring de olika provformerna och en heldag vardera för WT och B-prov.


(...jaktträning i en skön kombo med mat och dryck)


Kursen pågår från fredag eftermiddag (info om båtens avgång från fastlandet kommer senare) då vi startar med teori och går igenom helgens upplägg. Under lördag tränar vi mellan kl. 9.00 - 16.00 och söndag kl. 9.00 - ca 16.00 (för att kunna anpassa tid till avgång av båt på eftermiddagen) .Lördag kväll samlas vi för ett god middag som vår lokala catering Örätt levererar.

Boendet kommer att vara på Svartsö Skärgårdshotell och vandrarhem, rum är reserverade för kursmedlemmarna.  (Se priser i högermarginalen)

Presentation av Peter Flinck


Jag bor i Sörmland med två ung Flatcoated retrievers. Jag fick min första retriever, en Flat 1991 och gjorde  lärlingsarbetet i apportering under stora delar av 90-talet genom att gå kurser, lyssna på andra, titta och träna.  Startade på ett antal B-prov i NKl under dryga 10 år.

Min andra flat  startade på B- och C-prov (WT) i samtliga klasser under 2000-talet.  Vi var även med på Mocktrial-träning och tävlingar.

Min nuvarande labrador är startad på B-prov och är klar med Ökl. Han har även startats på C-prov och Unghundsderbyt 2008

Han används mest på praktiska jakter sedan 7 –  8 år tillbaka.Utbildning

I mitten på 90-talet gick jag en instruktörsutbildning och var sedan med och höll bl.a. apporteringskurser.

Genom Flat-klubben Östra sektionen, utbildades jag m.fl. i att vara WT-domare. Via SSRK/Ö har jag deltagit på fortsättningskurs för WT-domare och även utbildning för A-prov.

Jag har också deltagit och varit moderator på SSRK/Västras WT-domarkonferens 2013.


Jag har varit funktionär på B-prov vilket fått mig att förstå vad ett B-prov är, vilka egenskaper man vill ha och titta efter när man köper retriever. Vad tittar domaren på och vad måste man träna på.

Jag har också varit med som funktionär på flera Retriever- och RAS-mästerskap.


Domar-uppdrag

Jag har sedan 2003 dömt 100  WT’n för bl.a. SSRK, olika sektioner i Flatklubben samt på Labrador- och Goldenklubbens WT:n. Jag har även haft förmånen att få döma fem gånger på Flat Mästerskap, ett Goldenmästerskap och ett Labradormästerskap och på flera Ungdoms-SM.

2017 var jag under två dagar, med och dömde Himmels Cup i Schweiz tillsammans med två svenska B-provsdomare.


Utbildat

Jag har varit med och snabb/kortutbildat blivande WT-domare, WT-provledare och startande i Sundsvall (Flatklubben, SSRK), Rättvik (Goldenklubben), Sörmland (labrador-träningsgrupp), SSRK Ungdom och SSRK Gävle Dala.

Har också suttit med som stöd-utbildare för WT-domare under en utbildningshelg nov. 2014.

Inför start på Flat-Mästerskap har jag vid ett par tillfällen, informerat tävlande om vad man får göra på ett WT och vad domaren tittar på.

 

B- och C-prov samt tävlingar

Jag har startat i alla klasser på C-prov. Jag har också fört hund på B-prov i samtliga klasser.

Jag har startat på alla FM (Flat Mästerskap) utom ett sedan 2002 fram till 2012. Startade i samtliga klasser med samma flat under dessa år.

När Frk/Ö år 2008 och 2017 var FM-arrangör var jag med och planerade och ordnade upplägget i Ekl respektive Vkl.


Några gånger har jag fört hund resp. varit lagledare vid SSRK/Ö uttagningstävling till lag-SM och hade turen att få följa med SSRK/Ö’s lag som domarrepresentant vid lag-SM i Västernorrland.


Jakt

Jag har jägarexamen och använder mina hundar på praktiska jakter i Sverige och utomlands.

Har haft förmånen att få vara med och apportera på praktiska jakter sedan 2004. Vi har apporterat and, fasan och rapphöns.
Om Svartsö


Svartsö är en ö i Stockholms skärgård, belägen mellan Möja och Ljusterö och en av de större öarna i den delen av skärgården. Svartsö tillhör Värmdö kommun och ligger cirka 2 distansminuter ost om södra Ljusterö, strax söder om Ingmarsö. Ön är 8 km lång och 1,5 km bred.

Svartsö har mycket skiftande natur. Här finns både stora skogar och öppna hagar och ängar. Det finns inget jordbruk på ön men landskapet hålls öppet med frivilliga krafter och inlånade får och kor. Skogen på ön är ganska typisk för öarna i denna del av skärgården. Här finns både gammal granskog och yngre blandsko.Ön har fem små insjöar varav den största, Storträsket, dessutom har en ö. Ön som heter Boholmen har en egen historia. Det var hit som befolkningen på Svartsö flydde under rysshärjningarna 1719. Här grävde de ner sina ägodelar för att gömma dem för ryssarna. Enligt sägnen kommer en förbannelse att drabba den som försöker leta efter de gömda ägodelarna.

På ön är entreprenörskapet stort och det finns många olika verksamheter på ön.

Vi vill ha Din anmälan senast den 14 april!


Max 6 ekipageAnmälan görs här på hemsidan, under  Anmälan.

Eller skicka anmälan till info@hundbildning.se


Kursavgift: 2100 kr

(inkl. instruktör, middag lördagkväll och fika under dagarna)


Observatör: 1000 kr

(inkl. instruktör, middaglördag kväll och fika under dagarna)Paketpris boende, 1300 kr

2 nätter i enkelrum med eget badrum

2 frukostbuffeér

2 lunchpaket som packas från frukosten

Sängkläder inkl.handduk

Gästen bäddar och bäddar ur sängen själv samt städar.


Sänglinne och städning kan beställas extra.


För att själv sätta ihop sitt boende- pakter är det följande priser som gäller:

Boende, del i rum 380 kr/natt

Enkelrum 530 kr/natt

Frukost 90kr/måltid

Lunchpaket 90 kr/måltid

Sänglinne ink. handduk, 145:-/set

Avresestäd 165:-/rum.