Om Hundbildning

Med Hundbildning är tanken att det skall står för något mer än att få en lydig hund. Det handlar om förväntningar, relation, kunskap, samvaro och respekt. Samspelet mellan hund och människa.

 

Att tillsammans med sin hund få hitta glädje och samvaro

 

Liksom som man resonerar inom bildningsvärlden, ur ett problemlösarperspektiv, finns det inte bara en sanning utan lika många sanningar och lösningar som det finns unika individer med olika referensramar. 

 

Jag som driver Hundbildning heter Angela Lund och har tränat och tävlat hund i mer än trettio år. Jag har en Fil.kand. inom pedagogik från Lärarhögskolan. Jag har haft hund i 40 år och varit medlem i Svenska Brukshundklubben (SBK) sedan 1978. Jag startade min instruktörsbana år 1994 som Allmänlydnadsinstruktör, år 2003 blev jag även SBK tävlingslydnadsinstruktör.

Utöver mina utbildningar inom SBk har jag en klickertränarutbildning genom Canis (Uppland) samt Eva Bodfäldts instruktörsutbildning i Kontaktkontrakt. Jag är nu (2017-2019) under utbildning till instruktör för Service- och Signalhundar samt Medicinskt alarmerande hund genom SoS-förbundet.

Jag har under alla år förkovrat mig genom att gå kurser med mina egna hundar och hållit mig ajour inom pedagogik och forskning genom föreläsningar, seminarium, litteratur och forskningsrapporter inom hundträningen.


Jag har haft olika hundraser genom åren och i aktivitetshänseende har det mest handlat om Bruks och Lydnad. Tävlat har jag framför allt gjort i Sök och Lydnadsklass.

Sedan några år tillbaka har Apporteringsjakt och dess träning fascinerat mig. Nu tävlar jag min unga hund “You”, som är en Flatcoated Retriever, i elitklass C-prov och i B-prov i Öppen klass. Vi har även börjat tävlingskarriären i de vanliga lydnadsklasserna. Jag har också precis fått ett tillskott i familjen, “Will” en Labrador Retriever, planen för honom är att tävla jaktprov.Med vägledning som specialitet hoppas jag kunna guida till en djupare förståelse och samvaro mellan hund och ägare.