Kurser

Kursverksamhet för hundägare

Våren 2022

Jaktapportering grundkurs Nya kursdatum

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig grunderna i apporteringsarbete och jaktlydnad för apportören. 

Under kursen går vi igenom grundträningen i de olika moment som grunderna för jaktfotgående/följsamhet, stadga samt passivitet. Följsamheten är en väldigt viktig del för att bli en bra apportör likväl som stadga och passivitet. Anmälan

Kurs februari 1

Datum:

Tisdagar 1/2, 8/2, 15/2, 22/2, 8/3 och 15/3

Tid: 19.30 - 21.00

Plats: Orminge, Montörvägen 3 (inomhus)

Pris: 2550 kr

Kurs februari 2

Datum:

Tisdagar 22/2, 8/3,15/3, 22/3, 29/3 och 5/4

Tid: 18.00 - 19.30

Plats: Orminge, Montörvägen 3 (inomhus+utomhus)

Pris: 2550 kr

Jaktapportering - fortsättning Nya kursdatum

Under kursen länkar vi ihop de olika moment som en apportören behöver behärska under jaktarbete såsom fotgående, markering, dirigering, närsök-, stopp- och inkallningssignal.

För att tillgodogöra sig kursen behöver man ha påbörjat och kommit en bit i sin träning av grunderna. Max 6 ekipage i varje grupp. Kursen är på 5 tillfällen än ordinarie 6 tillfällen)


Datum: lördagarna 26/2, 5/3, 12/3 och 19/3

torsdagarna 31/3 och 7/4

Tid: lördagar kl. 10.00 - ca.11.30 

torsdagar kl. 18.00 - 19.30

Plats: Nacka

Pris: 2550 kr

Jaktapportering - fortsättning 2 (kursen är full. Nya datum kommer!)

Kursen vänder sig till Dig som gått Jaktapportering fortsättning eller har motsvarande kunskaper. Under kursen vidare utvecklar vi de olika moment, m i olika träningsupplägg, som en apportören behöver behärska under prov- och jaktarbetet.  Kurstillfällena kommer ha olika upplägg och senarion.

Max 6 ekipage i varje grupp


Datum: 15/1, 22/1, 29/1, 5/2, 12/2 och 19/2

Tid: 12.00 - 14.00

Plats: Nacka

Pris: 2550 kr


Vattenkurs - kortkurs om tre tillfällen, max 6 deltagare 

Under kursen så tränar vi på grunderna i vattenapporteringe. Vi kommer träna på avlämningar från vatten, stadga,signalerna och dirigeringarna på vatten. 

Även om Du har kommit en bit på väg i Din vattenträning så utvecklar vi övningarna utifrån den nivå Ni står på.

Datum: 9/5. 16/5 och 23/5

Tid: 18.00 - 19.30

Plats: Nacka

Kostnad: 1275 kr


Internat våren 2022


Ta en tur till skärgården och få träna i fantastisk miljö. Vi ses för ett träningspass fredag eftermiddag. Vi tränar lördagen som avrundas av en härlig middag från öns catering. På söndag förmiddag tränar vi ett pass och avrunderar efter lunch för hemfärd.


Vårens internat 2022 - för mer information och anmälan till de olika internaten


Valpar i åldern från 12 veckor

Denna kurs går vi igenom det som hunden behöver kunna i vardagen. Här lägger vi grunderna för en bra vardagslydnad och en god relation. För att få en lydighund behöver vi grundlägga hundens följsamhet och goda kontakt. Lika viktigt som att aktivera sin hund är det också att lära den passivitet. Vi fokuserar på att hitta ett bra och roligt samarbet. Grunden för en bra vardagslydnad.

Ni kommer också i kursen få bekanta er med några nosaktiviteter för hunden. Anmälan

Datum kommer 

Jaktapporteringskurs - grundfärdigheter (internat) 7-9 maj

Vi kommer att fokusera på grunderna och också utveckla fotgående, närsök-, stop- och inkallningssignal, markering- och dirigeringsarbete samt inte minst handling, dsv hur vi för våra hundar.

För mer info och anmäla

Har den underbara lilla valpen blivit en unghund och en liten slyngel, som varken hör eller ser. Går sin egen väg och tycker mest att Du är en black om foten? Då kan den här kursen vara något för Er


Unghunds-/Slyngelkurs

Under kursen går vi igenom det som hunden behöver kunna i vardagen. Här lägger vi grunderna för en bra vardagslydnad och en god relation. För att få en lydighund behöver vi grundlägga hundens följsamhet och goda kontakt. Lika viktigt som att aktivera sin hund är det också att lära den passivitet. Att Du som hundägare lär Dig vilka belöningar som din hund uppskattar. Vi fokuserar på att hitta ett bra och roligt samarbet. Grunden för en bra vardagslydnad.

Ni kommer också i kursen få bekanta er med några nosaktiviteter för hunden.

De tre första kurstillfällena är vi inomhus och de två sista så är vi ute och tränar.


Datum: Fredag 19/3 (inomhus), Torsdag 25/3, Fredag 9/4, 16/4, 23/4

Tid: Fredag den 19/3 kl. 16.00 - 18.00 övriga tillfällen kl. 16.00-17.30

Plats: Fredag den 19/3 Inomhushall Orminge (Montörvägen 3) Övriga kurstillfällen ses vi utomhus i Nacka (Sickla/Orminge)

Kostnad: 2350 kr

Klicka här för anmälan


Jaktapporteringskurs - markarbete (internat) 26 - 18 mars
Under kursen tränar vi på fotgående,markerings-, dirigerings- och närsöksarbetet.

Vi vill att vår apportör är en följsam hund med fokus framåt och som är lyhörd för våra kommandon men självständig nog att kunna utföra det arbete som krävs.

Vi kommer att träna på fotgående som kommer varvas med markerings- och dirigeringsträning. Syfte och mål med kursen är att vi bygger upp följsamhet och att vi kan belöna hunden med för hunden kvalitativa belöningar. Då kan vi successivt  lägger på "störningar", i form av dirigering, markering, skott, pargående/linje, annan hund som jobbar osv. för att öka hunden förståelse för det jaktliga arbetet.

För mer info och anmälan

Jaktapporteringskurs med fokus på fotgående (internat)

23 - 25 oktober

Vi kommer att träna på fotgående, individuellt och på linje (walk-up).

I fotgåendet kommer blandas upp med markeringsträning och dirigeringsträning.

Syfte och mål med kursen är att vi bygger upp fotgåendet och sucessivt lägger på "störningar" i form av dirigering, markering, skott, pargående/linje, annan hund som jobbar osv. Störningarna anpassas efter varje ekipanges kunskapsnivå.

För mer info och anmälan


Jaktapportering - fortsättning 

Kursen vänder sig till Dig som börjat sätta grunderna och som vill komma vidare i din träning av de olika moment somretrievern behöver kunna för sitt jaktliga arbete. Vi tränar vidare på apportgrepp, avlämningar, dirigering, stopp- och inkallninssignal på visselpipa. Vi kommer träna grunden för jaktfot/följsamhet, stadga & passivitet. Följsamheten är en väldigt viktig del för att bli en bra apportör likväl som stadga och passivitet!


Kurs 1+2

Datum: 13/8, 20/8 27/8, 3/9, 10/9 och 17/9 (kurserna är fulla)

Tider: Grupp 1 kl. 18.00-19.30 Grupp 2 19.30-21.00

Område: NackaKurs 3 (kursen är full)

Datum: 24/9, 1/10, 18/10, 1/11, 14/11 och 22/11

Tider: 18-19.30 (de 2 första gångerna) kl. 10-12 (resterande datum)

Område: Nacka


Kostnad: 2350 kr


Klicka här för anmälan

Land- och vattenapporteringskurs (Internat) 25 - 27 september

Vatten och apportering förknippas ofta med mycket förväntan och ställer då till det för oss på olika sätt. Kursen kommer fokuserar på grunderna för vattenarbetet och vi kommer träna på att sänka förväntan.

För mer info och anmälan

våren 2020

Apporteringskurs, träna för B-prov Nkl (internat) 14 juni - 16 juni

Vi tränar på de olika moment som hunden ställs inför på B-prov för retrievern. Vi tränar på markeringar, apportering i vatten och att gå i och ur vattnet samt sökarbete. Vi tränar med vilt så hundarna får erfarehet av att apportera olika vilt.

För mer info och anmälan 


Öppenträning

Öppenträningen är en drop-in träning där man inte förbindet sig till en kurs utan kommer de tillfällen man kan och vill.

Ta chansen att träna där någon annan gjort upplägget, som de vanemänniskor vi är, så blir våra träningarna ganska lika och för hunden lite förutsägbara. Här är tillfälle att träna tävllingsmässigt, så tillvida att det är främmande hundar och människor på en för hunden ny mark. Se vidare Öppenträning

Hösten 2019


Jaktapporteringskurs, på Svartsö 9 - 10 november (internat)

Ta en tur till skärgården och få träna i fantastisk miljö. Vi ses för ett träningspass lördag eftermiddag som avrundas av en härlig middag från öns catering. På söndag förmiddag tränar vi ett pass och avrunderar efter lunch för hemfärd.

Kursen vänder sig till Dig som är på väg att starta ökl  B-prov (och WT)


Vi kommer arbeta med markeringar, dirigeringar, skott, fotgående i kombination med Walk-Up och där övningarna individualiseras efter ekipagens förkunskaper

Klicka här för mer info


Jaktapporteringskurs med Anita Norrblom (Internat)

Kursen kommer att fokusera på det hunden behöver i Ökl och framåt. Med hjälp av Anitas domaröga och stora erfarenhet av prov och praktiska jakten kommer Du få kunskaperna i hur Du skall föra Din hund och lära den det hunden behöver för att lyckas på prov och jakt. 

För mer info och anmälan


Valpar/unghundar i åldern 4 mån - 10 mån med start den xxxxx 

Denna kurs går vi igenom det som hunden behöver kunna i vardagen. Här lägger vi grunderna för en bra vardagslydnad och en god relation. För att få en lydighund behöver vi grundlägga hundens följsamhet och goda kontakt. Lika viktigt som att aktivera sin hund är det också att lära den passivitet. Att Du som hundägare lär Dig vilka belöningar som din hund uppskattar. Vi fokuserar på att hitta ett bra och roligt samarbet. Grunden för en bra vardagslydnad.

Ni kommer också i kursen få bekanta er med några nosaktiviteter för hunden


Kursdatum: 


Tid: kl. 18.00 - 19.30

Plats: Hellas gården

Kostnad:

Klicka här för anmälanInternat på Svartsö Stockholms skärgård under våren och sommaren 2019


SUP:a och Jaktapportering, nybörjare  (internat) 

Vi kommer kombinera Stand Up Paddling (SUP) med jaktträning, halva dagen är det träning på brädan och andra halvan tränar vi jaktapportering. Kursen vänder sig till Dig som är nybörjare på att SUP:a och inom jaktapporteringsträningen. Har Du viss erfarenhet men vill komma vidare i Din träning är Du så klart också välkommen. 

Kursen hålls i Stockholms skärgård, på Svartsö, där vi har fina tillgångar till både insjö och havsvatten samt tilllgången till fina träningsmarker.För mer information klicka här
 Prova på provformerna B-prov och Working Test (internat)

Tillsammans med Angela Lund och Peter Flinck kommer Du får guidning, teoretiskt och praktiskt, kring regelverk och praktiskt utförande av Working test och B-prov.

Ett kvällspass med teori kring de olika provformerna och en heldag vardera för WT och B-prov. Här har man möjlighet att få klarhet i syftet med proven, regelverk samt vad det är som domaren bedömmer och poängsätter. För mer info -klicka här
Valpkurs med inriktning mot retrieverarbete (Valpar i åldern 12 veckor – 6 månader)


Här lägger vi grunderna för en bra vardagslydnad och en god relation. För att få en lydighund behöver vi grundlägga hundens följsamhet och goda kontakt. Att Du som hundägare lär Dig vilka belöningar som din hund uppskattar, en grundbult för effektiv inlärning. Lika viktigt som att aktivera sin hund är det också att lära den passivitet. Vi fokuserar på att hitta ett bra och roligt samarbet.


Kursen kommer ha ett tema mot retrieverns arbete och i kursen träna på grundfärdigheterna i det arbetet.


Kursstart den xx april kl. 18-19.30. Vi startar med lite teori och information innan vi startar den praktiska träningen.Plats: Hellas gården, Nacka

Kostnad: xxxx kr

Anmälan gör här under fliken, Anmälan.Jaktapporteringskurs - fortsättning

Kursen vänder sig till Dig som börjat sätta grunderna och som vill komma vidare i din träning av de olika moment somretrievern behöver kunna för sitt jaktliga arbete. Vi tränar vidare på apportgrepp, avlämningar, dirigering, stopp- och inkallninssignal på visselpipa. Vi kommer träna grunden för jaktfot/följsamhet, stadga & passivitet. Följsamheten är en väldigt viktig del för att bli en bra apportör likväl som stadga och passivitet!

Kursstart den 21 mars kl. 18-19.30 Vi startar med lite teori och information innan vi startar den praktiska träningen.

Kurstillfällen med hund torsdagarna 21/3, 28/3, 7/4(söndag), 25/4, 16/5 och 23/5


Plats: Hellas gården, Nacka

Kostnad: xxxx kr

Anmälan gör här under fliken, Anmälan.

Adventsapportering  (Internat) - Kursen vänder sig till Dig som är på

väg att starta Nkl-ökl  B-prov(och WT). Vi kommer arbeta med markeringar, dirigeringar, skott, fotgående i kombination med

Walk-Up och där övningarna individualiseras efter ekipagens förkunskaper, se mer information

 

Kurs: 30/11 - 2/12 

Plats: Stockholms Skärgård, Svartsö

Pris: xxxx kr, boende tillkommer.

 

Sök-kurs -  Vi tränar på det sök som retrievern skall utföra i sitt jaktarbete, praktiskt men framförallt på b-prov. Vi börjar från grunden för de som inte har startat träningen av sök ännu och för den som kommit lite längre så gör vi individuella upplägg. Vi komer jobba med både det stora söket och närsöket. Sökträningen kommer utföras på både dummie och vilt.


Kurs: 18/11 kl. 10.00 - ca. 15.00 max 6 ekipage

Plats: Nacka området

Pris: xxx kr


Nybörjare (från 6 mån) Inomhus 

Kursen är avsedd för dig som vill lära dig grunderna i apporteringsarbete och jaktlydnad för retriever. Under kursen går vi igenom grundträningen i de olika moment som en retriever behöver behärska under jaktarbete såsom apportgrepp, avlämningar, dirigering, stopp- och inkallningssignal på visselpipa. Vi kommer även att börja lära in grunderna för jaktfotgående/följsamhet, stadga samt passivitet. Följsamheten är en väldigt viktig del för att bli en bra apportör likväl som stadga och passivitet.

Kursen är på 6 kurstillfällen, kursen kommer hållas på Stockholms Hundsportcentrum


Kursstart: 14/11

Kurstider: kl. 19.30 - 21.00


För vidare infromation och anmälan, klicka på länken - Stockholms Hundsportcentrum


Valpkurs med inriktning mot retrieverarbete (Valpar i åldern 12 veckor – 6 månader)

Här lägger vi grunderna för en bra vardagslydnad och en god relation. För att få en lydighund behöver vi grundlägga hundens följsamhet och goda kontakt. Att Du som hundägare lär Dig vilka belöningar som din hund uppskattar, en grundbult för effektiv inlärning. Lika viktigt som att aktivera sin hund är det också att lära den passivitet. Vi fokuserar på att hitta ett bra och roligt samarbet.

Kursen kommer ha ett tema mot retrieverns arbete och i kursen träna på grundfärdigheterna i det arbetet.

Kursstart: 14/11 Kursdatum: 14/11, 21/11, 28/11, 5/12, 12/12, 19/12 Anmälan görs på Stockholms Hundsportcentrum


 Önska kurs - I det fall det inte finns någon kurs som överrensstämmer med Dina behov så skicka gärna ett mail med önskemål och intresse anmälan, då kan det bli aktuellt att starta en kurs om det finns fler med samma behov.


Valpkurs med inriktning mot retrieverarbete (Valpar i åldern 12 veckor – 6 månader)

Här lägger vi grunderna för en bra vardagslydnad och en god relation. För att få en lydighund behöver vi grundlägga hundens följsamhet och goda kontakt. Att Du som hundägare lär Dig vilka belöningar som din hund uppskattar, en grundbult för effektiv inlärning. Lika viktigt som att aktivera sin hund är det också att lära den passivitet. Vi fokuserar på att hitta ett bra och roligt samarbet.

Kursen kommer ha ett tema mot retrieverns arbete och i kursen träna på grundfärdigheterna i det arbetet.


Kursstart den 6/9 kl. 18-19.30. Vi startar med lite teori och information.

Kurstillfällen med hund 6/9, 13/9, 20/9, 27/9 och 4/10


Jaktapporteringskurs - Eva Thorén Söderström Nkl-Ökl 17-19 augusti 2018

En kurs med jaktträning, med fokus på vattenarbete, kombinerat med trevligt umgänge och mat- och dryck från lokala producenter.

Kursen vänder sig till Dig som är på väg att starta Nkl-Ökl i B-prov(och WT)

Vi kommer arbeta med vilt, skott och vatten. Möjligheter till vattenträningar är många med bra variationer. På ön finns tillgång till både sjö och hav vilket ger många träningsmöjlighetern på att ta sig i och ur vattnet, med berg, vassar och strand.

Klicka för mer info


B-provsträning/kurs - Nkl - Ekl (Internat i Stockholms skärgård)

Kursen vänder sig till Dig som vill prova och se om Ni är mogna för en start i Nkl B-prov eller Dig som startat i nkl eller högre klass men har något i provsituationen som Du önskar träna under provlik situation.

Tillfället kommer ge en provlik situation med domare, funktionärer och vilt. Första dagen kommer vi ha ett prov med allt vad det brukar innehålla och med efterföljande feedback. Dag 2 har man möjlighet att plocka ut detaljer som man vill träna i provområdet och då få handledning, tips och ideér om hur man kan komma vidare.

Boende kommer finnas på Svartsö Hotell och Vandrarhem och på lördagskvällen äter vi en gemensam middag, som Örätt har komponerat, och tid samkväm.


Domare för dagarna kommer vara Kicki Ewö som har många års erfarenhet av jaktprov och praktisk jakt. (närmare presentation kommer)

Kurstillfälle 12-14 /10, incheckning och samling kommer ske fredag den 12/10 nder eftermiddag/kväll

Under lördag och söndag den 13 och 14/10 kommer vi ha provträningarna.


Plats: Svartsö, Stockholms skärgård

Kostnad: xxxx kr (inkl. lördagsmiddagen)


Anmälan görs genom att klicka här Anmälan.


Jaktkurs Retriever, grund - Helgkurs den 5 - 6 maj

Grundträning av de olika moment retrievern behöver kunna för sitt jaktliga arbete såsom apportgrepp, avlämningar, dirigering, stopp- och inkallninssignal på visselpipa.  Vi kommer träna grunden för jaktfot/följsamhet, stadga & passivitet. Följsamheten är en väldigt viktig del för att bli en bra apportör likväl som stadga och passivitet!


Kursen är för dig som vill lära dig grundfärdigheterna i apporteringsarbetet och jaktlydnaden för retriever


Working Test - Har Du tänkt starta i sommar? Helgen 16-17 juni i Nacka trakten

Vi kommer under två dagar koncentrera oss på tävlingsformen - Working Test. Hur går ett WT till? Vilka regler gäller? Vad bedömmer domaren?

Ni kommer att få möjlighet att prova på ett WT upplägg och bli bedömd av WT-domare, Peter Flinck, och utifrån Era behov få vidare tränings- och tävllingstips.

Första dagen kommer det vara ett prov upplägg med ett antal stationer, där skott kommer förekomma, och Ni blir bedömd av WT-domare Peter Flinck. Andra dagen kommer vi på de olika stationerna ha möjlighet att träna på det som kanske inte fungerade så bra och där Ni blir vidare coachade för vidare tränig och bättre tävlingsresultat. Anmäl här


Tider:

16/6 kl. 10 - 15

17/6 kl. 10 - 15


Pris: xxxx kr


Spår/sök - till nytta eller nöje (Sista anmälningsdag  har varit

Prova-på NosarbetOnsdag den 15/6 kl. 9 - ca 15  Pris: 500 kr (Kursdeltagare min 3 och max 6)


I dessa prova-på-kurser kommer Du får en vidare förklaring i vad de olika grenarna innebär, användningsområde och tillämpning. Vi kommer jobba praktiskt i skogen med spår och sök, i mån av tid provar vi också på uppletande.


Att spåra eller söka är inget vi behöver lära hunden utan det kan hunden från födseln och det är ett naturligbeteende för hunden. Att lära hunden att spåra/söka tillsammans med oss är en rolig och givande aktivitet för både hund och förare.

Vad gör hunden då den spårar? När hunden spårar skall den jobba med låg nos och följa ett redan utlagt spår, som ägaren/föraren eller någon annan har lagt ut. Föraren följer hunden, som jobbar i sele och lina, till ett spårslut som spårläggaren har lagt ut.

Till skillnad från spåret så jobbar hunden lös i skogen då den söker och jobbar med en hög nos, för att följa vittring. När vi tränar hunden i sök gör vi det för att den skall hitta människor eller föremål.


Slyngel-kurs

Har valpen blivit en slyngel? Med selektiv hörsel, blivit mer utåtriktad och "kan själv"? Vi jobbar med belöningar, av- och på knapp, kontakt, koncentration, självbehäskning mm


Kom-i-gång med klicker träning

En kurs där vi genom teori och framförallt praktik får komma i gång med klicker-träning. Där vi övar oss på att fånga beteenden, få flyt, signalkontroll, kvalitetssäkra beteendet och kedja beteenden. Vi går igenom några av de grundfärdigheter som vi kan ha användning för.


Grundkurs/Vardagslydnad  (Valpar/unghundar i åldern 6 månader och uppåt)

Här lägger vi grunderna för en bra vardagslydnad och en god relation. För att få en lydighund behöver vi grundlägga hundens följsamhet och goda kontakt. Lika viktigt som att aktivera sin hund är det också att lära den passivitet. Att Du som hundägare lär Dig vilka belöningar som din hund uppskattar. Vi fokuserar på att hitta ett bra och roligt samarbet. Grunden för en bra vardagslydnad.


Valp- och grundkursen är i storsett samma innehåll, de grundläggande färdigheterna, men de vänder sig till olika åldrar av de unga hundarna. 


Fortsättningskurs/Allmänlydnadskurs

För hund och ägare som vill vidareutveckla sin vardagslydnad med samarbete och följsamhet.

5 ggr 4-5 deltagare.


Vardagskurs:  Ingen kurs inplanerad just nu


Temakurser - Hundmöten

Är hundmöten stökiga och jobbiga? En kurs i hundmöten kan vara det som hjälper Dig att ta i tur med problemet och komma till en lösning. Ju längre Du väntar med att göra något åt felbeteendet desto mer befäst blir det.