Jaktapportering - Internat

Jaktapportering internat Svartsö

våren 2023

Instruktör Angela Lund

Skärgårdsinternaten hålls i härlig skärgårdmiljö med fina marker. Boende på öns hotell och den gemensamma middagen levereras av öns catering.


Kursen startar i samband med att kursdeltagarna anländer till ön, då går vi direkt ut i träningsmarkerna. Efter den första inledande tränigen så samlas vi för en After Hunt och informerar om helgens upplägg. Under lördag tränar vi mellan kl. 9.00 - 16.00 och söndag kl. 9.00 - ca 15.00 (för att kunna anpassa tid till avgång av båt på eftermiddagen) .På lördag kväll samlas vi för ett god middag som vår lokala catering Örätt levererar.

Boendet sker på Svartsö Skärgårdshotell och vandrarhem, rum är reserverade för kursmedlemmarna.  (Se priser i högermarginalen)


Vi tänker att upplevelsen av en sådan här helg i härlig skärgårdsmiljö, med god mat och dryck, blir så mycket större.


Internat markarbete 24 - 26 mars

Under kursen koncentrear vi oss på träningen som sker på land för apportören.Vi tränar vi på förljsamhet/fotgående, markeringar, dirigeringar, närsök, sök och så klart på de signaler som de skall behärska. 

För att tillgodose Dig kursen skall Du ha kommit en bit i Din träning och ha grunderna i signaler, att hunden kommer på inkallning, samt avlämningar.

Anmäl här, sista anmälningsdag 26 februari


Internat inför B-prov 28 april - 1 maj (kursen är fulltecknad)

Den här kursen vänder sig till Dig som har kommit en bit i din träning och siktar på att starta på B-prov.

Din hund skall kommer på pipan och kunna lämnar av hos dig med dummie samt vara bekant med vilt.

Anmäl här, sista anmälningsdag 26 mars



Internat land och vatten 12 - 14 maj (kursen är fulltecknad)

Den här helgen tränar vi på det apportören skall behärska på både vatten och land. Vi tränar vi på förljsamhet/fotgående, markeringar, dirigeringar, närsök, sök och så klart på de signaler som de skall behärska på både land och vatten.

För att tillgodose Dig kursen skall Du ha kommit en bit i Din träning och ha grunderna i signaler, att hunden kommer på inkallning, samt avlämningar.

Anmäl här, sista amälningsdag 16 april


Om Svartsö

Svartsö är en ö i Stockholms skärgård, belägen mellan Möja och Ljusterö och en av de större öarna i den delen av skärgården. Svartsö tillhör Värmdö kommun och ligger cirka 2 distansminuter ost om södra Ljusterö, strax söder om Ingmarsö. Ön är 8 km lång och 1,5 km bred.

Svartsö har mycket skiftande natur. Här finns både stora skogar och öppna hagar och ängar. Det finns inget jordbruk på ön men landskapet hålls öppet med frivilliga krafter och inlånade får och kor. Skogen på ön är ganska typisk för öarna i denna del av skärgården. Här finns både gammal granskog och yngre blandsko.Ön har fem små insjöar varav den största, Storträsket, dessutom har en ö. Ön som heter Boholmen har en egen historia. Det var hit som befolkningen på Svartsö flydde under rysshärjningarna 1719. Här grävde de ner sina ägodelar för att gömma dem för ryssarna. Enligt sägnen kommer en förbannelse att drabba den som försöker leta efter de gömda ägodelarna.

På ön är entreprenörskapet stort och det finns många olika verksamheter på ön


 

Max 6 ekipage/kurs

  

Kursavgift: 3400 kr 

(inkl. instruktör, middag lördagkväll och fika under dagarn)

 

Observatör: 1200 kr

(inkl. instruktör, middaglördag kväll och fika under dagarna)

 

Paketpris boende:

- 2 nätter i enkelrum med eget

badrum 1765kr/person alternativt 


- 2 nätter i enkelrum med egen wc, delat badrum 1565 kr/person 


I båda alternativen ingår:

2 frukost

2 lunchpaket som packas från frukosten

Sängkläder inkl.handduk 

Gästen bäddar och bäddar ur sängen själv samt städar.


Städning kan beställas extra.


Medlemmar i STF (Svenska Turistföreningen) får 50:- rabatt/natt/person