Markarbete med fokus på fotgående

Markarbete med fokus på fotgående

Svartsö 23 - 25 oktober

Instruktör: Angela Lund

En kurs med fokus på fotgående där markerings-, dirigerings- och närsöksarbetet kommer vävs in.

Jaktträning i kombinerat med trevligt umgänge och mat- och dryck, från lokala producenter, gör upplevelsen till något extra.


Vi vill att vår apportör är en följsam hund med fokus framåt och som är lyhörd för våra kommandon men självständig nog att kunna utföra det arbete som krävs.

Fotgåendet är en av grundbultarna i apporteringsarbetet så det är extra viktigt att ha ett tillförlitligt sådant. Ibland är det lättare sagt än gjort då frästelserna framför hunden är stora i form av skyttar, andra jobbande hundar, vilt osv


Vi kommer att träna på fotgående, individuellt och på linje (walk-up). Fotgåendet kommer blandas med markerings- och dirigeringsträning. Syfte och mål med kursen är att vi bygger upp fotgåendet och att vi kan belöna hunden med för hunden kvalitativa belöningar. Då kan vi successivt  lägger på "störningar", i form av dirigering, markering, skott, pargående/linje, annan hund som jobbar osv. för att öka hunden förståelse för att hålla position. Störningarna anpassas så klart efter varje ekipanges kunskapsnivå.


Kursen pågår från fredag eftermiddag (info om båtens avgång från fastlandet kommer senare) då vi startar med teori och går igenom helgens upplägg. Under lördag tränar vi mellan kl. 9.00 - 16.00 och söndag kl. 9.00 - ca 16.00 (för att kunna anpassa tid till avgång av båt på eftermiddagen) .Lördag kväll samlas vi för ett god middag som vår lokala catering Örätt levererar.

Boendet kommer att vara på Svartsö Skärgårdshotell och vandrarhem, rum är reserverade för kursmedlemmarna.  (Se priser i högermarginalen)


Vi tänker att upplevelsen av en sådan här helg i härlig skärgårdsmiljö, med god mat och dryck, bli så mycket större.Om Svartsö


Svartsö är en ö i Stockholms skärgård, belägen mellan Möja och Ljusterö och en av de större öarna i den delen av skärgården. Svartsö tillhör Värmdö kommun och ligger cirka 2 distansminuter ost om södra Ljusterö, strax söder om Ingmarsö. Ön är 8 km lång och 1,5 km bred.

Svartsö har mycket skiftande natur. Här finns både stora skogar och öppna hagar och ängar. Det finns inget jordbruk på ön men landskapet hålls öppet med frivilliga krafter och inlånade får och kor. Skogen på ön är ganska typisk för öarna i denna del av skärgården. Här finns både gammal granskog och yngre blandsko.Ön har fem små insjöar varav den största, Storträsket, dessutom har en ö. Ön som heter Boholmen har en egen historia. Det var hit som befolkningen på Svartsö flydde under rysshärjningarna 1719. Här grävde de ner sina ägodelar för att gömma dem för ryssarna. Enligt sägnen kommer en förbannelse att drabba den som försöker leta efter de gömda ägodelarna.

På ön är entreprenörskapet stort och det finns många olika verksamheter på ön.
Vi vill ha Din anmälan senast den 11 oktober!

 

Max 6 ekipage

  

Anmälan görs här på hemsidan, under Anmälan.

 

Kursavgift: 2350 kr

(inkl. instruktör, middag lördagkväll och fika under dagarn)

 

Observatör: 1000 kr

(inkl. instruktör, middaglördag kväll och fika under dagarna)

 

Paketpris boende:

- 2 nätter i enkelrum med eget

badrum 1600 kr alternativt 


- 2 nätter i enkelrum med dusch i samlingshuset 1400 kr 


I båda alternativen ingår:

2 frukostbuffeér

2 lunchpaket som packas från frukosten

Sängkläder inkl.handduk

Gästen bäddar och bäddar ur sängen själv samt städar.

 

(Om man delar rum får man ytterligare rabatt per person)Städning kan beställas extra.


Medlemmar i STF (Svenska Turistföreningen) får 50:- rabatt/natt/person